Malatya’da yatırımlar yaparak kentin kalkınmasına katkı sağlamak için 33 iş insanı tarafından kurulan Malatya Girişim Grubu tarafından kurulan ve 6 yıldır Hilton Grubu'nun Double Tree markasıyla işlettiği otelde, Hilton ile yollar ayrılmıştı. Malatya Girişim Grubu Başkanı Adnan Başdemir Hilton'la sözleşmelerini sona erdirmelerinin sebebini Hürriyet Yazarı Jale Özgentürk'e açıkladı.
Hilton’la 6 yıl önce el sıkıştıklarını ancak işletmenin aradan geçen yıllara karşı bekleneni veremediğini ifade eden Başdemir, " Yaptığımız fizibiliteler darmadağın oldu. Yıllardır önemli kayıplarımız var ama ses çıkarmadık. Bugün diğer oteller Malatya'da 100 dolara oda satarken bizim otel fiyatımız 30 dolara kadar düşürüldü. Sözleşme gereği ekspere gidilmesi talebimiz karşılıksız kaldı. Düzeltilmesi gereken uygulamalar düzeltilmedi, uyarılarımız da maalesef farklı algılandı. Franchise olsun dedik, o da kabul görmedi.” diye konuştu.
Başdemir, yapıcı eleştirilerinin de karşılık bulmaması üzerine yolları ayırmaya karar verdiklerini söylüyor. “Hilton’un tabii ki Malatya’ya katkısı oldu” diyen Başdemir, oteli geçici olarak Malatya Park olarak işleteceklerini söylüyor. Sonrası için planları ise şöyle: “Otelimizi yine globalde değerli bir başka marka ile işletmek istiyoruz. Şu anda Radisson Blu, Wyndham ve Marriot ile görüşmelerimiz var. Oteli geziyorlar ve hepsi oteli çok beğeniyor. Bu süreçte otelimiz de kısa süre önce grubumuza katılan 22 yıllık deneyimiyle Genel Müdürümüz Adnan Devrim’in yönetiminde kesintisiz olarak faaliyetine devam ediyor.”